Bérfőzés

Bérfőzés
2021. első napjától nem kell adót fizetnie akár otthon főzi, akár bérfőzdében főzeti ki cefréjét magánszemélyként. A mentesség 86 liter 50%-os párlatig él évente, és háztartásonként értendő.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

Ha bérfőzetne, javasoljuk, hogy még a gyümölcs szedését és a cefre készítését megelőzően lépjen velünk kapcsolatba, mivel főzőmestereink tapasztalatai alapján bevált praktikákat osztanak meg a feldolgozásról, erjesztésről, megfelelő helyen és ideig való tárolásról, használható segédanyagokról, amik nélkül jó minőségű párlat, pálinka előállítása elképzelhetetlen.

A cefre minősége elsőrendű kérdés a belőle készült pálinka minőségét illetően. Alapkövetelmény a minőségi érettség, illetve a gyümölcs alapanyag minél magasabb szintű feltárása, zúzása. A gyümölcs feldolgozását igény esetén, előzetes egyeztetést követően üzemünkben elvégezzük az Ön számára.

A feldolgozott gyümölcsben (édescefre) lezajló alkoholos erjesztés fontos, hogy tiszta hordóban, hűvös helyen történjen. Az erjesztés során a cefrében olyan körülményeket kell teremtsünk, melyben az alkoholos élesztőgombák jól érzik magukat, a káros mikroorganizmusok pedig lehetőség szerint távol maradnak.
Főzőmestereink készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére cefrézéssel kapcsolatos kérdésekben, hiszen kizárólag jó cefréből készülhet kiváló pálinka.
Üzemünkben korszerű, aroma erősítő feltétes, „egykörös” berendezéseket használunk. A jelenlegi kapacitáskihasználás mellett 40 %- os alkoholtartalomra vonatkoztatva évi 30 ezer liter pálinkát tudunk előállítani. 2 db különálló rézüsttel dolgozunk, 200 és 400 liter űrtartalommal.

Az üstök mérete lehetővé teszi azt, hogy egyedileg pároljunk le tételeket, minimum 100 liter mennyiségben. A bérfőzési szolgáltatásunk során minden átvett cefrét egymástól külön főzünk le. A kész pálinka alkoholfokát az Ön ízlése szerint állítjuk be, hiszen az Ön pálinkája, az Ön cefréjéből, Önnek készül.
Bérfőzetőink párlatait a külső minőségi kontroll érvényesülése érdekében közös döntés alapján nevezzük párlatversenyekre.

Köszönjük meglévő ügyfeleink bizalmát és kapacitásaink erejéig várjuk új megbízóinkat.
Telefonszámunk: 20 555 5590

A gyümölcsöző együttműködés reményében
Kovács Gábor és Erős Gábor