Szilva

Szilva
A kiváló pálinkát adó gyümölcsök sokfélék, eltérő karakterűek, a gyakorlott fogyasztók gyakran egyetértenek abban, hogy „az igazi pálinka szilvából készül”.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
7.890 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Lepotica Szilva

Lepotica SzilvaA Lepotica (illik C-vel ejteni a nevét) származását tekintve szerb fajta, eredeti nevén szépségeset jelent. Gyümölcse közepesen nagy, 35-40 grammot elérő, tojásdad, sötétkék hamvas héjú, sárgászöld, kemény húsú, nagyon jó sav-cukor arányú zamatos, magbaváló. A tulajdonságai és a növény betegségekkel szembeni jó ellenálló képessége miatt nagyon elterjedt és a magára valamit adó pálinka készítőknek van Lepoticából készült párlatuk.

Eltérő karakter

Eltérő karakterA pálinka illata intenzív, sokszor parfümös, lágy, tiszta, gyakran virágos jegyeket is tartalmazó, nagyon kellemes, összetéveszthetetlen karakter. A cefrézés szempontjából egy könnyű feldolgozású gyümölcsnek mondható, ugyanakkor itt is lehet hibákkal rontani a végső minőségen, ezért érdemes konzultálni a főzőmestereinkkel. Ha minden lehetséges hibát kizárunk, akkor eredményként egy nagyon komplex, intenzív, valódi élményt nyújtó pálinkát kóstolhatunk, amely újra és újra el tud varázsolni telt, lágy, aromás, zamatos ízével, intenzív illatával. Kiváló alapanyaga a hordós érlelésnek. különböző fatípusokkal, méretekkel is érdemes kísérletezni, és a testessége és komplexitása okán magasabb alkoholfokon is jól hozza az értékeit.