Feketeribizli

Feketeribizli
A fekete ribizli (Ribes nigrum) egy igazán különleges növény. A három legismertebb fajta (fekete, fehér és piros ribizli) közül is talán önmagában a legkevésbé fogyasztott, ugyanakkor egy igazán sokféle értékekkel bíró gyógynövény.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
10.190 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Eltérő karakter

Eltérő karakterA ribizli bokor a savanyú, tápanyagban gazdag, nem meszes talajt kedveli, hűvösebb éghajlaton és vízzel gazdagon ellátott területen érzi igazán jól magát. Ez alapján hazánk a termőterületének déli határát jelenti, mégis a magas talajvízállású helyeken előfordulása gyakoribb lehet.
A belőle készült pálinka nagyon karakteres, erőteljes, össze nem téveszthető illatú, ami egyéni ízléstől függően lehet kellemes vagy éppen taszító hatású is. Pálinka alapanyagként az egyik legmegosztóbb gyümölcs. Az édes, lekváros jelleg mellett fűszeres fanyarsága, és az érett gyümölcsre jellemző egyfajta kesernye, ami nem hiba, hanem a növény tulajdonsága.

A feketeribizli

A feketeribizliHa a körülmények optimálisak, július hónapban érik a termése, mely a bogyós gyümölcsök között (rendszertanilag rekeszálbogyótermés) a legmagasabb C-vitamin tartalommal rendelkezik. Ezen felül is nagyon sokféle gyógyhatása ismert. Magas vastartalma miatt jó vérképző, levelének teája gyulladáscsökkentő, ízületi problémákra is javallott, emellett említik stresszoldóként és alvást javító hatású gyógynövényként.