Irsai Olivér

Irsai Olivér
Az Irsai Olivér fehér szőlőfajtát 1930-ban nemesítette Kocsis Pál a Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér fajtákból. 1960-ban az Irsai Olivér és a Piros Tramini fajták keresztezéséből Bakonyi Károly hozza létre a Cserszegi fűszeres-t.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
7.890 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Eltérő karakter

Eltérő karakterKorai érésű szőlőfajta (augusztus közepétől szüretelik), mely nagyon jellegzetes illatú és aromájú, muskotályos jellege miatt egyaránt kedvelt gyümölcsként, bornak kierjesztve és pálinka formában. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a legteljesebb zamatú, parfümösen illatos pálinka akkor készíthető belőle, ha egészséges, jó minőségű szőlőt használunk alapanyagként, amit gyümölcsként cefrézünk és nem a törkölyét használjuk. Kihozatala nagyon jó, mint a szőlő fajtáké a legtöbb esetben. Nem testes, de kivételesen intenzív illatú, párlat készíthető belőle, amelynek értékeit alacsonyabb alkohol fokon értékelhetjük igazán.
A rá jellemző tulajdonságok bizonyos termőterületeken kivételes minőséget eredményezhetnek. Ilyen a Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka. Illata és íze egészen komplex, virágos-gyümölcsös muskotályossága mellet gyógynövényes, fűszeres, mézes-virágos, telt, egészen intenzív illat. Pálinkáink közül a legnagyszerűbbek egyike.
A pohárból kilógó, parfümösen intenzív illatával tökéletesen harmonizáló ízvilága könnyen rabul ejt, újra és újra visszakóstolásra csábít. Fogyasztását leginkább önmagában ajánljuk, érdemes több, apró kortyban fogyasztani.

Az Irsai Olivér

Az Irsai OlivérKorai érésű szőlőfajta (augusztus közepétől szüretelik), mely nagyon jellegzetes illatú és aromájú, muskotályos jellege miatt egyaránt kedvelt gyümölcsként, bornak kierjesztve és pálinka formában. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a legteljesebb zamatú, parfümösen illatos pálinka akkor készíthető belőle, ha egészséges, jó minőségű szőlőt használunk alapanyagként, amit gyümölcsként cefrézünk és nem a törkölyét használjuk. Kihozatala nagyon jó, mint a szőlő fajtáké a legtöbb esetben. Nem testes, de kivételesen intenzív illatú, párlat készíthető belőle, amelynek értékeit alacsonyabb alkohol fokon értékelhetjük igazán.

Nemzetközi elismerés

Nemzetközi elismerésKét megmérettetésen is kiválónak bizonyult: büszkék vagyunk rá, hogy a Quintessence grand champion valamint az IWSC (International Wine & Spirit Competition) arany érmét is elhozta.