Meggy

Meggy
A meggy nagyon kedvelt pálinka alapanyag és a cseresznyéhez hasonlóan igen sokféle fatája,nemesítése elérhető. Mivel a meggyfa a talajtípusokra nem kimondottan érzékeny, sokfelétermészetes módon is megtalálható hazánkban.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
7.890 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Eltérő karakter

Eltérő karakterA meggyfélék a cseresznyékhez hasonlóan nagy víztartalmú, könnyen romlékony bogyósok, cefrézésük odafigyelést igényel. A legfontosabb, hogy a szükséges lépéseket időben végezzük el, a kívánt végeredmény érdekében.

Illata a pohárból gyakran „kilóg”, ehhez párosul csodásan élénk gyümölcsössége és a cefrézéskor tudatosan felhasznált magoknak köszönhető enyhén fűszeres, marcipános karaktere, mely egyben étcsokoládéra is emlékezetet.

A meggypálinka a legtöbbször aperitif italként jelenik meg a magyar gasztronómiában, a meggyre különösen igaz, hogy kiváló étkezésindító, friss, lendületes, ugyanakkor nem testes, könnyed ital, amit érdemes többször is újra kóstolni.

A cigánymeggy

A cigánymeggyGyümölcse változatos, mind méretre, mind külalakra nagyon eltérő lehet a fajták és az élőhelyeik következtében. Intenzív, gyümölcsös illatát és karakteres ízét pálinkánk a Cigánymeggy fajtának köszönheti. A félvad növény gyümölcse sötét bíborpiros, festőlevű, magas sav- és szárazanyag tartalommal rendelkezik. Valódi hungarikum. Érése elhúzódó, gyümölcse sokáig a fán hagyható. Más meggyfajtáktól eltérően a maghoz képest a gyümölcshús kisebb arányú, ezért főzete kevesebb pálinkát eredményez.