Birs

Birs
A birs az egyik legkedveltebb pálinkafajta. Bár gyümölcsét nyersen fanyar, citrusos íze miatt kevesen fogyasztják, a lepárlással felfedhetők azok a kizárólag rá jellemző különleges jegyek, melyek alapján pálinkája méltán örvend nagy népszerűségnek.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
10.190 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Eltérő karakter

Eltérő karakterCitrusfélékre és fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra, befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is. A Zsoldos birspálinka nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban. Citrusfélékre és fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra, befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is. A Zsoldos birspálinka nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban.

A mezőtúri birs

A mezőtúri birsPálinkáinkhoz jellemzően a mezőtúri birs fajtát dolgozzuk fel, mellyel az elmúlt években jelentős szakmai elismeréseket szereztünk. A mezőtúri birs (Cydonia oblonga) gyümölcse középnagy, éréskor a súlya 180-230 gramm, gömbölyded vagy körte alakú is lehet, zöldessárga árnyalatú, kemény húsú gyümölcs. Nedvességtartalma a többi fajtához képest nagyobb, így feldolgozása könnyebb, kihozatal szempontjából finoman szólva nem a legelőkelőbb helyet foglalja el. További érdekessége, hogy a viaszos héján található egy természetes bolyhos védőréteg, mely ha bekerül a cefrébe, a végeredmény a kapszaicinéhoz hasonló csípős érzetet kelt a szájban.