Cserszegi Fűszeres

Cserszegi Fűszeres
Összetettsége, a gyümölcs fajtájára jellemző fűszeressége és a magasabb alkoholtartalom miatt a gyakorlott pálinkafogyasztók kedvence lehet, fogyasztását étkezés előtt és után is jó szívvel ajánljuk.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.7l0.3l0.1l
- +
13.500 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
eltérő karakter

eltérő karakterA kedvelt szőlőfajta nemesítése Bakonyi Károly nevéhez köthető. Ő alkotta meg az Irsai Olivér (kapcsolódó: Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka) és a piros tramini fajták keresztezésével 1960-ban.

A hűvösebb klímát is jól tűrő cserszegi – amely nevét a Keszthely melletti Cserszegtomajról kapta – szeptember közepétől a hónap végéig szüretelhető, optimális érés során 18-as vagy magasabb mustfokkal, jó savtartalommal rendelkezik.

Savai más fehér szőlőfajtákhoz képest nehezebben bomlanak le, azaz a bor nem lágyul el. Muskotályos-fűszeres illatú, magas extrakt tartalmú, összetett ízvilágú bort és pálinkát készíthetünk belőle

Komplex ízvilág

Komplex ízvilágEz a testesebb bort adó, komplex ízvilágú szőlőfajta a Zsoldos főzőmesterei keze által a magasabb alkohol-tartalmú sorozatunk tagja, amelyet 52 v/v kínálunk fogyasztásra. Ezért fontos, hogy a pálinka hőmérséklete a pohárba töltéskor ideális legyen, ugyanis minél melegebb, annál inkább hangsúlyosnak érezhetjük az alkoholt benne. Ha megfelelően szervírozzuk (egy kicsit érdemes lehűteni, 18 °C környékére), akkor a pohárban először a szőlő illata, annak virágos jegyei jelennek meg, majd ahogyan melegszik, egyre több virágos, muskotályos illat szabadul fel belőle. A korty harmóniában van az illatával, és hozzáadja a szőlő héjának ízét, miközben fűszeres, mézes és krémesen telt. Utóíze hosszú, érdemes a lassú, elnyújtott kóstolást kiélvezni.