Cserszegi Fűszeres

Cserszegi Fűszeres
Összetettsége, a gyümölcs fajtájára jellemző fűszeressége és a magasabb alkoholtartalom miatt a gyakorlott pálinkafogyasztók kedvence lehet, fogyasztását étkezés előtt és után is jó szívvel ajánljuk.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
eltérő karakter

eltérő karakterA kedvelt szőlőfajta nemesítése Bakonyi Károly nevéhez köthető. Ő alkotta meg az Irsai Olivér (kapcsolódó: Zsoldos Irsai Olivér szőlőpálinka) és a piros tramini fajták keresztezésével 1960-ban.

A hűvösebb klímát is jól tűrő cserszegi – amely nevét a Keszthely melletti Cserszegtomajról kapta – szeptember közepétől a hónap végéig szüretelhető, optimális érés során 18-as vagy magasabb mustfokkal, jó savtartalommal rendelkezik.

Savai más fehér szőlőfajtákhoz képest nehezebben bomlanak le, azaz a bor nem lágyul el. Muskotályos-fűszeres illatú, magas extrakt tartalmú, összetett ízvilágú bort és pálinkát készíthetünk belőle

Komplex ízvilág

Komplex ízvilágEz a testesebb bort adó, komplex ízvilágú szőlőfajta a Zsoldos főzőmesterei keze által a magasabb alkohol-tartalmú sorozatunk tagja, amelyet 52 v/v kínálunk fogyasztásra. Ezért fontos, hogy a pálinka hőmérséklete a pohárba töltéskor ideális legyen, ugyanis minél melegebb, annál inkább hangsúlyosnak érezhetjük az alkoholt benne. Ha megfelelően szervírozzuk (egy kicsit érdemes lehűteni, 18 °C környékére), akkor a pohárban először a szőlő illata, annak virágos jegyei jelennek meg, majd ahogyan melegszik, egyre több virágos, muskotályos illat szabadul fel belőle. A korty harmóniában van az illatával, és hozzáadja a szőlő héjának ízét, miközben fűszeres, mézes és krémesen telt. Utóíze hosszú, érdemes a lassú, elnyújtott kóstolást kiélvezni.