Kékfrankos

Kékfrankos
A kékfrankos Magyarország egyik legelterjedtebb vörösbort adó szőlőfajtája. A fajta eredetéhez elnevezéséhez nagyon sok történet kapcsolódik. A 90-es években még korántsem volt olyan népszerű, mint előtte vagy napjainkban.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
7.200 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
Eltérő karakter

Eltérő karakterSikerének kulcsa az egyedülálló adottságú termőterületeinknek köszönhető. Bora savasabb, tanninjai közepesek, inkább gyümölcsös, fűszeres, de a karaktere nagyon változó a terroir függvényében.
Pálinkánk alapanyagát a szüretet követően a pincészet bogyózta, a feltárt szőlőszemek préselés nélkül kerültek az erjesztő tartályba. A kékszőlő pálinkák fejlődése hosszabb ideig tart, mint a fehér fajtáké. Illatban közepes intenzitású, kellemesen gyümölcsös, a szőlőfajtára jellemzően fűszeres jegyekkel. Érdemes kissé hűvösebben, 18 °C körül pohárba önteni. Alacsonyabb hőmérsékleten más illatokat érezhetünk, ahogyan melegszik, egyre teltebb ízek veszik át a korai gyümölcsös jelleget. A korty harmóniában van az illatával. Közepesen intenzív, érdekes fűszeres másodlagos jegyekkel, melegítő érzetet okoz a torokban.

A kékfrankos szőlő

A kékfrankos szőlőPálinkánk alapanyagául a kunsági borvidékhez tartozó monori Lukácsy pince szűztermését használtuk. A Lukácsy pince családi borászat, generációk óta foglalkoznak mezőgazdasággal és szőlőtermesztéssel. Jelenleg közel 8 hektáron, 10 szőlőfajtából készítenek borokat, melyek reduktív eljárással készülnek. Nem testes, ugyanakkor friss, gyümölcsös, lendületes borok.