Vilmoskörte

Vilmoskörte
Egy igazi klasszikus. Pálinkaként is az egyik méltán legkedveltebb körtefajta. Augusztustól egészen szeptember közepéig érő gyümölcse nagy, szabályos körte alakú. Héja éretten élénksárga, húsa fehér, olvadó, lédús, enyhén kövecses.
Tovább

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

0.35l0.7l0.1l
- +
7.890 Ft
Kosárba Kosár
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
kép
eltérő karakter

eltérő karakterAz illat és ízvilága egészen sajátos, telt, muskotályos, a gyümölcshúsból származó édesség és a héj finom savasságának páratlan keveréke, intenzitása túlzás nélkül lehengerlő, sokszor nagyon hosszan tartó, kiváló élményt nyújt. Ahhoz, hogy remek pálinka készüljön belőle, az egyik legnagyobb odafigyelést igényli. KAPCSOLÓDÓ: a vilmoskörte cefrézésének buktatói, a pálinka készítésénél mire érdemes odafigyelni, a főzőmester tanácsai.
A jó vilmoskörte pálinkának nem kell ajánló. A Zsoldos Vilmoskörte pálinkánkkal az elmúlt években szakmai elismeréseket is szereztünk.

természetes illat

természetes illatEgy mindenki által ismert és sokak által igen kedvelt fajta, a belőle készült pálinka pedig valóban a legnagyobb magasságokba emeli a népszerűségét. Talán a kajszibarack az egyetlen, amely hasonlóan közkedvelt. A nagy népszerűsége következtében a gyártók előszeretettel foglalkoznak vele, azonban feldolgozásának nehézségei miatt a megfelelő minőségű eredmény nem szavatolható, így a tömeggyártói gyakorlatban elterjedt a különböző szintetikus körte aromák használata, ami annyira beépült a köztudatba, hogy nehéz tőle szabadulni.
A valódi gyümölcsből készült pálinka felismerhető a természetes illatáról.
A vilmoskörte pálinka önmagában, vagy bármelyik étkezés kísérőjeként egyaránt tökéletes választás, veszélye, hogy többet adhat, mint az ételek, melyek kisérőjeként fogyasztjuk, ezért előbbi ízére és illatára sokkal inkább fogunk emlékezni.